Δημιουργικές ιδέες & συμβουλές για να διακοσμήσεις τους τοίχους του βρεφικού δωματίου.

Δημιουργικές ιδέες & συμβουλές για να διακοσμήσεις τους τοίχους του βρεφικού δωματίου.

Περιμένεις ένα μωρό

via

και ψάχνεις για όμορφες ιδέες και εμπνεύσεις για τους τοίχους του βρεφικού του δωματίου; 

via

Ή μήπως το μωρό σου είναι ήδη εδώ, και θέλεις το δωμάτιο του να έχει ένα ιδιαίτερο άγγιγμα και να το κάνεις να δείχνει οικείο, ζεστό και άνετο;

via

Εδώ σου έχω υπέροχες προτάσεις και ιδέες, καθώς από μερικά γυμνά ή ίσως ακόμα αχρησιμοποίητα δωμάτια μπορείς να δημιουργήσεις ένα πραγματικό ονειρεμένο βρεφικό δωμάτιο.

via

Με μία όμορφη ταπετσαρία, αρχίζει η διακόσμηση των τοίχων.

via

 Από λεπτά και συγκρατημένα σε γοητευτικά πολύχρωμα και ασυνήθιστα μοτίβα όλα υπάρχουν εδώ.

via

 Ανεξάρτητα από την παραλλαγή που επιλέγεις, θα πρέπει πάντα να έχεις κατά νου τα εξής :Αν έχεις επιλέξει βρεφικά έπιπλα με χρώμα, ο σχεδιασμός του τοίχου θα πρέπει να συγκρατείται.

via

 Και αντίστροφα: Μια ισχυρή, πολύχρωμη και κυρίαρχη ταπετσαρία έρχεται στο προσκήνιο και δεν ανέχεται τα εντυπωσιακά έπιπλα ή τα αξεσουάρ που υπερφορτώνουν το χώρο. 

via

Για το βρεφικό δωμάτιο, υπάρχουν στο εμπόριο υπέροχες ταπετσαρίες για τους τοίχους τού βρεφικού δωματίου.

via
via

Πέρασε την ταπετσαρία από το 1/2 έως 2/3 ψηλά και ολοκλήρωσε με μία μπορντούρα ή πέρασε απλά μια αυτοκόλλητη μπορντούρα

via

και αμέσως έχεις ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα στους τοίχους του βρεφικού δωματίου.

via

Τα μωρά και τα νήπια αντιλαμβάνονται τα όρια στους τοίχους , επειδή οι τοίχοι δεν φαίνονται να είναι άπειρα υψηλοί γι ‘αυτά – αυτό τα παρέχει ασφάλεια. 

via

Το αποτέλεσμα ενισχύεται όταν η περιοχή κάτω από το περίγραμμα είναι πιο σκούρα από την περιοχή πάνω από αυτήν.

via

Τα ράφια τοίχου ή η τοποθέτηση με διακοσμητικά κρεμαστά καλάθια για παράδειγμα στους τοίχους παρέχουν επιπλέον χώρο αποθήκευσης στο δωμάτιο ενός μωρού.

via

Τα ράφια τοίχου με γάντζους είναι ιδιαίτερα πρακτικά, επειδή μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως ντουλάπια – για παράδειγμα, πάνω ή δίπλα από την αλλαξιέρα.

via

Επιλέγοντας την κατάλληλη διακόσμηση είτε με το κατάλληλο χρώμα στους τοίχους, είτε με μία ταπετσαρία

via

είτε με αυτοκόλλητα τοίχου που είναι διαθέσιμα σε αμέτρητες εκδόσεις,

via

και με πολύ γοητευτικά μοτίβα

via

μπορείς να συνδυάσεις γιρλάντες, διακοσμητικά φωτάκια νυχτός , ή να επιλέξεις απλά και μόνο αφίσες

via

ή φωτογραφίες που χαρίζουν χαρούμενες εντυπώσεις στους τοίχους του δωματίου του μωρού σου

via

δίνοντας αμέσως προσωπικότητα στο χώρο.

via

Με ξύλινα γράμματα δίνεις στο δωμάτιο του μωρού σου ένα προσωπικό άγγιγμα. Φέρε το όνομα του μωρού σου σε ένα καλά ορατό μέρος, π.χ. πάνω από την κούνια. Το παιδί σου θα το απολαύσει αργότερα – τα μικρά παιδιά θέλουν να γράψουν και να διαβάσουν το όνομά σας.

via

Για πολλές ταπετσαρίες που υπάρχουν στο εμπόριο προσφέρονται επίσης τα αντίστοιχα υφάσματα .

via
via

Προσοχή! Με τα υφάσματα που ταιριάζουν, μπορείς να συμπεριλάβεις μια παρόμοια ταπετσαρία ή μπορντούρα στον τοίχο του δωματίου του μωρού σου και να δημιουργήσεις μια αρμονική γαλήνη, επειδή τα χρώματα και τα μοτίβα είναι συντονισμένα. 

via

Κουρτίνες, μαξιλάρια, κουβέρτες, σε συνδυασμό με ταιριαστά απλά υφάσματα, μεταμορφώνουν το δωμάτιο του μωρού σου σε μια ζεστή όαση για να παίζει, να αγκαλιάζει, να ονειρεύεται και να μεγαλώνει.

via

Τα ράφια τοίχου αποτελούν πάντα μια όμορφη και πρακτική αποθήκευση που μπορεί επίσης να δούμε διακοσμητικά. 

via

Ανάρτησε τα αποθηκεύοντας σε αυτά όμορφα καλάθια, κορνίζες, βιβλία ή διακοσμητικά αξεσουάρ . 

via

Επέλεξε τα διακοσμητικά τοίχου προσεκτικά , γιατί και εδώ δεν πρέπει να είναι παραφορτωμένα. Μία μίνιμαλ ταπετσαρία μάλλον ανέχεται πρόσθετη διακόσμηση τοίχων από τις παραφορτωμένες ταπετσαρίες ή τις τοιχογραφίες που αγαπώ ιδιαίτερα. Μην υπερφορτώνεις το βρεφικό δωμάτιο και βεβαιώσου ότι έχεις αφήσει ήσυχες επιφάνειες στους τοίχους που χρειάζεται το μάτι.

via

Τα υφάσματα αποτελούν επίσης μέρος του σχεδιασμού των τοίχων – σιγουρέψου ότι αυτά που έχεις επιλέξει ταιριάζουν μεταξύ τους και εξασφάλισε έτσι μια αρμονική εμφάνιση στο δωμάτιο του μωρού σου.

via

 Εδώ και εκεί ένα όμορφο μαξιλάρι που ταιριάζει με το χρώμα ή ένα όμορφο κάλυμμα για το κρεβάτι του μωρού κάνει το ντεκόρ σου ολοκληρωμένο και μοναδικό. Τα πολύχρωμα και παιχνιδιάρικα υφάσματα αποτελούν πλέον μέρος του βρεφικού δωματίου και προτείνω να επιλέξεις διαφορετικά σχήματα: χρησιμοποίησε τετράγωνα, ορθογώνια και στρογγυλά μαξιλάρια σε διαφορετικά μεγέθη και άπλωσε τα στην κούνια ή σε μια γωνία παιχνιδιού.

via

Πόσο πολύχρωμο μπορεί να είναι το βρεφικό δωμάτιο; Επιτρέπεται νομίζω αυτό που ευχαριστεί το βλέμμα μας! Αν σου αρέσουν τα έντονα χρώματα, βεβαιώσου ότι έχεις αρκετό χώρο αποθήκευσης για τα παιχνίδια, ώστε το δωμάτιο του μωρού σου να μην είναι πολύ ανήσυχο και “άγριο”. 

via

Επιλέγοντας έναν ουδέτερο τόνο στα έπιπλα (π.χ.λευκό) είναι πάντα μια καλή επιλογή εάν είσαι αναποφάσιστη και θέλεις να αλλάξεις την επιλογή χρώματος αργότερα στους τοίχους.  Επίσης βεβαιώσου ότι έχεις δώσει έντονη έμφαση με χρώματα αντίθεσης, ακόμα και αν χρησιμοποιήσεις μπεζ ή γκρι στους τοίχους , για παράδειγμα.

via

Εάν θέλεις να κάνεις το δωμάτιο του μωρού σου ιδιαίτερα μοντέρνο και φρέσκο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις υπέροχα μοτίβα σε παστέλ χρώματα. Μέντα, ροζ της πούδρας, απαλό πράσινο του νεφρίτη, κίτρινο της βανίλιας, κοράλλι ή παστέλ μπλε – με απαλά παστέλ χρώματα, μπορείς πραγματικά να μην φορτώσεις το δωμάτιο του μωρού σου.

via

 Τα παστέλ χρώματα είναι ελαφριά, και φρέσκα , γι ‘αυτό και συνιστώνται για πολύ μικρά παιδικά δωμάτια. Μπορείς ακόμη να βρεις στο εμπόριο ταπετσαρίες, υφάσματα, λαμπτήρες, χαλιά και λευκά είδη και πολλά ακόμη εξαιρετικά προϊόντα σε μοντέρνα παστέλ.

via

Η επιλογή των χρωμάτων, των επίπλων και των υφασμάτων για το δωμάτιο ενός μωρού είναι συχνά πολύ δύσκολη: η μεγάλη επιλογή των αντίστοιχων προϊόντων καθιστά την επιλογή ένα μαρτύριο.

via

Ωστόσο, αν έχεις κάποια ιδέα για το πώς θέλεις να δημιουργηθεί το δωμάτιο του μωρού σου θέλω να ελπίζω ότι ίσως σήμερα σε βοήθησα να καταλήξεις στον τελικό σχεδιασμό του.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *