Ιδέες, συμβουλές και κόλπα για να διακοσμήσεις κατάλληλα το παιδικό δωμάτιο προετοιμάζοντας έτσι και τα παιδιά για το σχολείο.

Ιδέες, συμβουλές και κόλπα για να διακοσμήσεις κατάλληλα το παιδικό δωμάτιο προετοιμάζοντας έτσι και τα παιδιά για το σχολείο.

Βιβλία, σακίδια, μεταβαλλόμενα χρονοδιαγράμματα και πολλά ακόμη για να ανακαλύψεις κι εσύ, κι εγώ, κι εκείνο…

via

 Έχεις ήδη ετοιμάσει το υπνοδωμάτιό του παιδιού σου για την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου;

via

Αν όχι, τότε σημείωσε αυτές τις ιδέες, συμβουλές και μερικά κόλπα για να συντονίσεις την παιδική κρεβατοκάμαρα. Έτσι, η επιστροφή στο σχολείο θα είναι πολύ πιο διασκεδαστική.

Πρώτη χρονιά στο σχολείο!

Ο Γιώργος -Νεκτάριος φέτος θα πάει Α΄Δημοτικού! Καταλαβαίνεις λοιπόν το άγχος μου… Ωστόσο τα καλά νέα είναι ότι αυτά που έχει να προσφέρει στα παιδιά το σχολείο είναι πολλά και ανεκτίμητα. Αλλά πως μπορεί να γίνει ομαλά η μετάβαση από το ξέγνοιαστο καλοκαίρι στο απαιτητικό φθινόπωρο;

via

Άρχισα από τώρα να ακούω τους προβληματισμούς του και νομίζω ότι αυτό που ήθελε περισσότερο να ακούσει, εκτός από το ότι θα κάνει νέους φίλους και θα μάθει νέα πράγματα, ήταν ότι θα είμαι δίπλα του εκεί σε οτιδήποτε χρειαστεί.

via

Αυτές τις μέρες άρχισα να του εξιστορώ κάθε βράδυ αντί για παραμύθι τις καλύτερες αναμνήσεις μου από το σχολείο και πραγματικά το βρίσκει πολύ διασκεδαστικό και νομίζω ότι έτσι θα συσχετίσει το σχολείο με χαρούμενες στιγμές …

via

Το μόνο που δεν με αγχώνει τώρα που θα αρχίσουν τα σχολεία είναι ότι δεν χρειάζεται να προσαρμόσω νέα ώρα ύπνου στον μικρό αφού από μωρό ξυπνάει γύρω στις 6 με 7 το πρωί …νομίζω από τους πρώτους θα φτάνουμε στο σχολείο…και για να μην καθυστερούμε άρχισα εδώ και μήνες να του εξηγώ ότι έχει την ευθύνη για τα πράγματα του

via

και όταν αρχίσουν και πιάνουν τα πρώτα κρύα νομίζω θα ξέρει σε ποια κρεμάστρα βρίσκεται το αγαπημένο του μπουφάν γι αυτό μην παραλείψεις κι εσύ να προσαρμόσεις στο ύψος του παιδιού σου τα ρούχα του.

via

Όλα τα είδη ένδυσης που οδηγούν στο σχολείο και όλα εκείνα τα εξωσχολικά -τα αθλητικά , τα παπούτσια, η τσάντα , τα βιβλία κλπ, μεταξύ άλλων – μπορούν να χαθούν.Αυτό που μου μένει να κάνω τις επόμενες μέρες είναι να προσδιορίσω τα πράγματα του μικρού.

Είναι ο μόνος τρόπος νομίζω να επιστρέψουν σε αυτόν αν χαθούν, μέχρι να επινοηθεί μια καλύτερη μέθοδος. Για να το κάνεις κι εσύ σε σύντομο χρονικό διάστημα και σε κάθε ένδυμα και αντικείμενο δίνοντας στυλ, υπάρχουν στο εμπόριο σφραγίδες για να σταμπάρεις τα ρούχα και τα βιβλία του.

Ένα μικρό γραφείο είναι αρκετό για να σχεδιάζει και να κάνει τις ασκήσεις γραμματικής, αλλά αν δεν υπάρχει ούτε αυτό,

via

χρειάζεσαι μια περιοχή μελέτης.

via
via

Η ανάγνωση στο κρεβάτι πριν από τον ύπνο είναι μια εξαιρετική ρουτίνα, αλλά οι εργασίες και το διάβασμα απαιτούν τη δική τους θέση.

via

 Η ιδανική περίπτωση γραφείου που προτείνω εγώ για ένα μικρό δωμάτιο είναι να έχει μήκος τουλάχιστον 90 cm και βάθος τουλάχιστον 60 cm.

via

Ολοκαίνουργια βιβλία, σχολικά είδη … Με όλο αυτό το νέο οπλοστάσιο στο σπίτι – και αυτό που θα έρθει καθώς το σχολείο εξελίσσεται – είναι καλύτερο να απαλλαγούμε από αυτό που δεν χρησιμοποιεί το παιδί μας πλέον.

via
via
via

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού παρατήρησα πως ο μικρός έχει μεγαλώσει και αυτό που πέρυσι τον έκανε να ενθουσιάζεται, τώρα τον βρίσκει αδιάφορο.

via
via

 Έτσι την προηγούμενη εβδομάδα εκμεταλλεύτηκα την ευκαιρία και ενεργοποίησα την μέθοδο Montessori , για να τον διευκολύνω να πει αντίο σε κάποια από τα πράγματα του…

via

Αχ! και το ευχαριστήθηκα κι εγώ κι ο μικρός,αφού δώρισε τα παιχνίδια του που δεν ήταν πια για την ηλικία του και ήταν σε καλή κατάσταση, σε κάποιο παιδάκι,που όντως τα είχε ανάγκη… Τα παιχνίδια είναι καλά όταν η ποιότητα και η ποσότητα είναι όσο πρέπει.

via

Αν πρόκειται να αγοράσω ξανά παιχνίδια θα επιλέξω αυτά που καλλιεργούν δεξιότητες και εμπνέουν!

via
via

Το ολοκαίνουριο σακίδιο

via

είναι ένα γεγονός για όλα τα παιδιά.

via

Ακόμη δεν επέλεξε τι του αρέσει

via

αλλά εδώ έχω να σου προτείνω κάποια που με έχουν ενθουσιάσει.

1. Jeune Premier και εδώ

2.ACCESSORIES FOR SCHOOL

3.ΤΣΑΝΤΕΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

4.ΠΑΙΔΙΚΑ ΣΑΚΙΔΙΑ ΠΛΑΤΗΣ

5.  ΤΣΑΝΤΕΣ & ΑΞΕΣΟΥΑΡ

6. Τσάντα τρόλεϋ

Μαζί με την λίστα των τετραδίων και βιβλίων ο κάθε δάσκαλος θα ζητήσει ένα συγκεκριμένο υλικό από μολύβια, στυλό, κ.α. μπορείς μέσα σε αυτά να προσθέσεις κάποια έκπληξη από τη μεριά σου, μια μικρή λεπτομέρεια που θα ενθουσιάσει και θα θέλει να χρησιμοποιεί και στο σπίτι.

via

Μερικές φορές, ένας περίεργος σελιδοδείκτης μπορεί να παρακινήσει και να ενεργοποιήσει την επιθυμία του να διαβάσει ή ίσως χαριτωμένα μολύβια σε διαφορετικά χαρούμενα χρώματα τα οποία διαθέτουν αποσπώμενες φιγούρες να το ενθαρρύνουν να γράψει περισσότερο…

via

Έχουν απομείνει τρεις μέρες για εκδρομές, επισκέψεις σε μουσεία, εργασίες για το σπίτι, σημειώσεις , γενέθλια … Το σχολικό έτος είναι γεμάτο ραντεβού και κάθε είδους σχέδια που, όταν καταγράφονται,μας κάνουν να μη ξεχνάμε το πρόγραμμα των επόμενων ημερών..

via

Τα ημερολόγια είναι μια μεγάλη βοήθεια για το σχεδιασμό των εβδομάδων ή του τρίμηνου και, επιπλέον, όταν έχουν ένα διασκεδαστικό σχέδιο με φράσεις κίνητρα, γοητευτικά αυτοκόλλητα και σημειώσεις που μας κάνουν να γελάμε σίγουρα, φωτίζουν την ημέρα και επιπλέον μαθαίνουν και στα παιδιά να σχεδιάζουν το μέλλον τους χωρίς άγχος.

via

Η οργάνωση της εβδομάδας και η προετοιμασία των εξετάσεων σε μεγαλύτερα παιδιά είναι απαραίτητα για την καλύτερη συγκέντρωση. Η πρόβλεψη των ωρών μελέτης

via

που χρειάζονται για μια εξέταση ή για μια εργασία θα βοηθήσει να αποφευχθεί η κατάρρευση και η νευρικότητα του παιδιού . Για να το κάνεις πιο οπτικό, μπορείς να δημιουργήσεις ένα πάνελ οργάνωσης.

via
via

Η ανανέωση της διακόσμησης του παιδικού δωματίου έστω και ενός τοίχου

via

θα ενθαρρύνει και θα δώσει χαρά στο παιδί γιατί θα είναι σαν να έχει ένα ολοκαίνουριο δωμάτιο!

via
via
via

Το δωμάτιο τώρα θα πρέπει να είναι διαμορφωμένο με βάση την προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντα του παιδιού, να είναι ευρύχωρο και φωτεινό.

via
via

Το γραφείο στο οποίο θα διαβάζει είναι καλό για μεγαλύτερη και καλύτερη συγκέντρωση κατά τη μελέτη ή την εκτέλεση της εργασίας, να έχει ουδέτερη χρωματισμένη επιφάνεια και, αν είναι δυνατόν, να έχει ματ φινίρισμα (με αυτόν τον τρόπο οι αντανακλάσεις ελαχιστοποιούνται).

via
via

Για να συγκεντρωθεί πρέπει να νοιώθει άνετα και να έχει σωστή στάση σώματος. Μια καλή καρέκλα που σέβεται τη στάση της πλάτης, ή είναι εργονομική, είναι σίγουρα μια καλή επένδυση.

via
via
via

Εάν το παιδί σου ξεκινά σαν τον μικρό μου το δημοτικό σχολείο , το ιδανικό είναι να κάνεις τα μαθήματα μαζί του σε ένα δωμάτιο που δεν είναι το δωμάτιό του, ή δεν είναι το δωμάτιο παιχνιδιού.

via
via

 Τα παιχνίδια θα του αποσπάσουν την προσοχή και συνιστάται να έχεις ένα μεγάλο τραπέζι και μια άνετη καρέκλα για το χρόνο που απαιτείται για την εργασία.

via
via

Εάν το παιδί σου μελετάει με υπολογιστή , είναι σημαντικό η οθόνη να είναι κάθετη στις πηγές φωτός ημέρας και ποτέ μπροστά σε ένα παράθυρο ή απέναντι σε αυτό. 

via

Και οι δύο λεπτομέρειες είναι σημαντικές για την προστασία της όρασης.

via
via

Το φυσικό φως είναι τέλειο για την ανάγνωση και τη μελέτη, οπουδήποτε είναι δυνατόν τοποθέτησε το γραφείο κοντά σε φυσικό φως.

via

Όταν σκοτεινιάζει, είναι σημαντικό το παιδί σου

via

να έχει επιτραπέζιο φωτιστικό και αν η λάμπα είναι τύπου flexo, θα μπορεί να κατευθύνει καλύτερα το σημείο φωτισμού.

via

Αγαπώ τις διακοσμητικές εκτυπώσεις και τις φωτογραφίες , αλλά αν πρόκειται για χώρο μελέτης, είναι καλύτερο να διακοσμήσεις τον χώρο αυτό με βιβλία.

via

 Αυτό θα είναι χρήσιμο τόσο για γρήγορες διαβουλεύσεις όσο και για να παραμείνει εστιασμένη η προσοχή του παιδιού.

via
via

Γνωρίζουμε όλοι καλά, τι δεν είναι κατάλληλο όταν μελετάει ένα παιδί και κυρίως ένας έφηβος ( έχοντας το κινητό τηλέφωνο ενεργοποιημένο και πάνω στο γραφείο του , την τηλεόραση κοντά, καθισμένος άσχημα και οπουδήποτε …), αλλά ποιες συμβουλές μπορούν να βοηθήσουν σε μια καλύτερη συγκέντρωση;

via
via

Όσο λιγότερους περισπασμούς, τόσο το καλύτεροΚαι μαζί τους εννοώ κινητά τηλέφωνα, tablet, τηλεοράσεις …

via

 Είναι σημαντικό το κάθισμα να είναι άνετο και το γραφείο να είναι αρκετά ευρύ ώστε να τοποθετεί τις σημειώσεις, τα βιβλία, το φορητό υπολογιστή …

via

Επέλεξε ήσυχα χρώματα και υφές, πρόσεξε τη διάταξη των επίπλων, οι θόρυβοι επηρεάζουν επίσης … Το δωμάτιο πλέον πρέπει να ευνοεί τη συγκέντρωση και να είναι τόσο τακτοποιημένο ώστε εάν περνάει απέξω η Marie Kondo , να μένει άφωνη…

via

Εκτός από τις διακοσμητικές συμβουλές,ας μην ξεχνάμε ότι πρέπει να παραμένουμε θετικοί, να δίνουμε κίνητρα και να προωθούμε την αυτοπεποίθηση, ώστε η μελέτη να είναι καρποφόρα και εστιασμένη.

via

Ένα σπίτι με πρόγραμμα και συνήθειες είναι πιθανότερο να ωθήσει ευχάριστα το παιδί να κάνει την εργασία του γι αυτό πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να έχουμε μια χαρακτηριστική ρουτίνα και να μην αφήνουμε τίποτα για την τελευταία στιγμή .

via
via

Μέσα σε ένα τέτοιο δωμάτιο το παιδί θα νιώσει ασφάλεια και θα μπορεί να αποδώσει καλύτερα στα μαθήματα του.

via

Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η προετοιμασία για επιστροφή στο σχολείο για τα παιδιά όλων των ηλικιών, δεν είναι μόνο υλική αλλά και ψυχολογική.

via

Εάν το παιδί σου μεταβαίνει από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο επίσης είναι καλό να μιλάς μαζί του γι’ αυτό, και να προσπαθήσεις να κατανοήσεις την αγωνία του γι’ αυτή την τόσο μεγάλη (στα μάτια του) αλλαγή.

via
via

Συχνά, εμείς οι γονείς έχουμε περισσότερη αγωνία από τα παιδιά για τη νέα σχολική χρονιά και σκεπτόμαστε πως πέρασαν τα χρόνια και πόσο μεγάλωσε το παιδάκι μας.Τα παιδιά, όμως, αντιλαμβάνονται την αγωνία μας και αυτό μπορεί να τους δημιουργήσει άρνηση για το σχολείο –κάτι που, φυσικά, κανένας μας δεν θέλει.

via

Ας τα προετοιμάσουμε λοιπόν φορώντας το πιο όμορφο χαμόγελο μας και ας ευχηθούμε στα παιδιά μας να έχουν υγεία, να χαίρονται κάθε στιγμή που περνούν στο σχολείο και να κτίζουν αληθινές φιλίες που μπορεί να κρατήσουν μια ζωή…Καλή σχολική χρονιά!

 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση