Πώς να διακοσμήσεις και να εξοπλίσεις το δωμάτιο των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους.

Πώς να διακοσμήσεις και να εξοπλίσεις το δωμάτιο των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους.

Κάθε στάδιο της ζωής των παιδιών μας έχει συγκεκριμένες ανάγκες και το δωμάτιο τους πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτές.

via

 Εδώ σου έχω μερικές προτάσεις για την ανανέωσή του υπνοδωματίου τους γρήγορα και με λίγα χρήματα!

1.Βρεφικό δωμάτιο

Πόσο χαρούμενη είναι η άφιξη ενός μωρού στην οικογένεια! Το δωμάτιό του τώρα δεν χρειάζεται πολλά..

via

Μια κούνια ,

via

μία ντουλάπα ακόμη και ανοιχτή

via

για να έχεις τα πάντα τακτοποιημένα μία πρακτική συρταριέρα -αλλαξιέρα ,

via

για να ακουμπάς εκεί και να αλλάζεις την πάνα του μωρού και να το ντύνεις/ξεντύνεις χωρίς να σκύβεις, άνετα και με ασφάλεια, παίρνοντας από το συρτάρι ρουχαλάκια ή καθαρή πάνα χωρίς να αφήνεις στιγμή το μωρό.

via

Μια συρταριέρα-αλλαξιέρα ή ένα έπιπλο με ράφια όπως αυτό που έφερα από την cam cam copenhagen πρόσφατα στο κατάστημα μου,

via

δεν παύει ποτέ να είναι χρήσιμη και συχνά ακολουθεί το παιδί ως σιφινιέρα στα μετέπειτα στάδια του αλλά μπορείς να την χρησιμοποιήσεις σε οποιοδήποτε μέρος του σπιτιού.

via

Μια καρέκλα ή πολυθρόνα πού θα κάθεσαι άνετα και σωστά, ώστε να μην πιαστούν πλάτη και μπράτσα είναι απαραίτητη, για να απολαύσεις περισσότερο (σε ποιότητα και σε διάρκεια) την εμπειρία του θηλασμού. Δημιούργησε μια χαλαρή και ζεστή ατμόσφαιρα με μαλακά και έμμεσα σημεία φωτός με ένα ζεστό φως για να μπορεί εύκολα το μωρό να κοιμηθεί ή να θηλάσει. 

via
via

Βάλε χρώμα και στυλ, παράδειγμα με ένα μαξιλάρι που είναι πάντα εύκολο να αλλάξει και να προσαρμοστεί στην ηλικία του παιδιού. Φυσικά, πρέπει να βάλεις χρώμα χωρίς να το παρακάνεις. 

via

Ο κανόνας μου: Συνδύασε τρία χρώματα το πολύ. Γιατί τρία; Επειδή ο συνδυασμός μόνο με δύο δημιουργεί χώρους που είναι λίγο προφανείς. 

via

Το ιδανικό είναι να επιλέξεις έπιπλα σε ένα ουδέτερο χρώμα

via

για τους εξής λόγους: επιλέγοντας ένα έντονο χρώμα σε ένα κομμάτι, τύπου φιστικί για παράδειγμα, με την πάροδο του χρόνου κουράζει και τα έπιπλα δεν είναι εύκολο να αλλάξουν επειδή κοστίζουν χρήματα. 

via

Επιπλέον, τα μωρά κοιμούνται πιο ήρεμα χωρίς αυστηρά χρώματα και, από την άλλη πλευρά, κερδίζεις περισσότερο όταν επιλέγεις χρώμα σε διακοσμητικά αντικείμενα

via
via

ή συνδυάζεις διαφορετικά χρώματα σε υφάσματα και αξεσουάρ. 

2.Λειτουργικό υπνοδωμάτιο για νήπια

Τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα και το κρεβάτι τους σύντομα θα είναι μικρό. 

via
via
via

Επέλεξε αναπτυσσόμενα έπιπλα που γίνονται κρεβάτι 90 ή 140 x 70 cm και τραπέζια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν άνετα και ως γραφεία για να τα εκμεταλλευτείς για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

3.Δωμάτιο για παιχνίδι

via

Αν έχεις χώρο, αφιέρωσε ένα μέρος της κρεβατοκάμαράς τους στο παιχνίδι και στην αποθήκευση των παιχνιδιών.

via

 Τοποθέτησε στο πάτωμα ένα όμορφο χαλί , ένα τραπέζι ζωγραφικής και ντουλάπια και συρτάρια που είναι εύκολο να ανοίξουν και που θα είναι στο ύψος τους, ώστε να έχουν πρόσβαση μόνα τους.

via

Χώρισε το δωμάτιο όταν το παιδί βρίσκεται σε νηπιακή ηλικία σε τρία διαστήματα, ένα για ύπνο, ένα για μελέτη-ζωγραφική και ένα άλλο για παιχνίδι .

4 . Δωμάτιο για δύο ή περισσότερα παιδιά

Η οικογένεια συνεχίζει να μεγαλώνει και τα παιδιά σου πρέπει να μοιραστούν ένα δωμάτιο; 

via

Μια σωστή επιλογή είναι η κουκέτα κυρίως όταν το δωμάτιο έχει ύψος τουλάχιστον 2,80μ.

via

Αναζήτησε κουκέτα με σκάλα

via
via

και προστατευτικό φράγμα στο κρεβάτι επάνω ή τοποθέτησε ένα δίχτυ, όπως σε αυτό το μοντέλο, για να αποφύγεις τυχαίες πτώσεις.  

via

Πόσο διασκεδαστικό είναι να κοιμάσαι με τα αδέλφια! Η πιο άνετη διανομή σε ένα μεγάλο δωμάτιο,

via

είναι αυτή των δύο κρεβατιών παράλληλα.

via
via

 Σε μικρότερους χώρους, τοποθέτησε τα κρεβάτια σε σχήμα “L” για να κερδίσεις σε πλάτος.

via
via

5.Υπνοδωμάτιο για εφήβους

Στην εφηβεία, τα παιδιά σου θα θελήσουν να προσκαλέσουν στο δωμάτιο τους, τους συμμαθητές τους. 

via

Αν το δωμάτιο τους είναι μικρό, επέλεξε ένα πτυσσόμενο κρεβάτι που αφήνει μεγαλύτερα περιθώρια για να βρεθούν με περισσότερους φίλους τους. Όταν φτάσουν στην εφηβεία μην ξεχνάς ότι, το δωμάτιό τους γίνεται ο πιο στενός χώρος τους και πρέπει να αποτελεί επέκταση της προσωπικότητάς τους.

via
via

 Ήρθε η ώρα να τους αφήσεις να αποφασίσουν για τη διακόσμηση του δωματίου τους και να εκφράσουν τα συναισθήματα και τα χόμπι τους.

via

Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι τα παιδιά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και αξίζει να επενδύσεις σε κομμάτια που μπορούν να προσαρμοστούν στην ανάπτυξη του παιδιού σου και να μπορούν να κάνουν τη μεγάλη αλλαγή στο styling του δωματίου τους με υφάσματα και αξεσουάρ. 

ΑΠΟ 4 ετών…

Το μωρό θα γίνει παιδί και σίγουρα θα χρειαστεί να συνεχίσεις να κάνεις αλλαγές στο δωμάτιό του. Στην ηλικία των 4-6 ετών, είναι σημαντικό να υπάρχουν χώροι έτσι ώστε οι γονείς να μπορούν να αποθηκεύουν

via

 και να έχουν τα πάντα τακτοποιημένα και διακοσμητικές λεπτομέρειες ώστε το παιδί να βρίσκει τη διασκέδαση στο δωματίου του, για παράδειγμα, συνήθως σχεδιάζω σκάλες που κρύβουν συρτάρια για να ανεβαίνουν στο κρεβάτι επειδή τα παιδιά τις αγαπούν.

via

Ένα κρεβάτι για παράδειγμα μπορεί να είναι μόνο 50 εκατοστά ψηλά, αλλά βάζοντας δύο σκάλες από κάθε πλευρά αυτό τους δίνει την αίσθηση ότι βρίσκονται στην φωλιά τους.

via
via

Και χωρίς να το καταλάβεις θα έρθει η ώρα να σχεδιάσεις την περιοχή μελέτης τους.

via

Το 1,10 μ είναι το ελάχιστο και το ιδανικό δεν είναι να τοποθετήσεις το γραφείο μπροστά από το παράθυρο.

via

Αν φυσικά έχεις αρκετές επιλογές, τότε είναι καλύτερο να το τοποθετήσεις από τη μία πλευρά του παραθύρου, επειδή το φως έρχεται πιο άνετα.

via
via

Και μια άλλη λεπτομέρεια που πρέπει να θυμάσαι: Αν μπορέσεις, στις πλευρές του γραφείου να φτιάξεις ράφια ο χώρος εργασίας θα είναι ελεύθερος .

via
via

Δεν είναι κακό να περιμένουμε αυτές τις αλλαγές ,που σίγουρα θα έρθουν και έχοντας τες κατά νου, είμαι σίγουρη ότι θα σε βοηθήσουν να χρησιμοποιήσεις καλύτερα

via

το πρώτο δωμάτιο του μωρού σου.

Να έχεις ένα καλό Σαββατοκύριακο ?

Share this post

Αφήστε μια απάντηση