Το δωμάτιο της Ιοκάστης

Σήμερα επιστρέφω μετά από πολύ καιρό και ελπίζω να είστε όλοι καλά και να απολαμβάνετε την τελευταία ημέρα από την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Είμαι ενθουσιασμένη που σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μερικές εικόνες από το δωμάτιο ενός επτάχρονου κοριτσιού, της όμορφης Ιοκάστης.

Λατρεύω απολύτως αυτό το δωμάτιο και όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι από εσάς, μου αρέσει να ενσωματώνω μερικά προσιτά προϊόντα στα σχέδιά μου, ώστε να μπορώ να ξοδέψω περισσότερα χρήματα σε έπιπλα στα παιδικά δωμάτια κι αυτό συμβαίνει επειδή, στην πραγματικότητα, καθώς μεγαλώνουν τα παιδιά, προσαρμόζουμε τις ανάγκες τους και αγοράζουμε μεγαλύτερα / πιο κατάλληλα έπιπλα. Με αυτό κατά νου, πάντα προσπαθώ να κάνω φιλικές προς τον προϋπολογισμό επιλογές, οι οποίες είναι ακόμα πρακτικές και λειτουργικές για τον πελάτη.

Η αφετηρία μου για αυτόν τον χώρο ήταν η τοιχογραφία που ολοκλήρωσε η Ελίνα Χεριανίδου. Ήταν το θεμέλιο του σχεδιασμού μου και η χρωματική παλέτα του δωματίου έχει σχεδιαστεί από τους γήινους πράσινους τόνους, και τους τόνους του ροζ που εμφανίζονται στην τοιχογραφία.

Για το κρεβάτι, επέλεξα να το σχεδιάσω κατά παραγγελία βάση του χώρου και στη συνέχεια επέλεξα μαξιλάρια στον ίδιο τόνο του πράσινου της τοιχογραφίας για να τα τοποθετήσω επάνω στο κρεβάτι. Η υφή συμβάλλει στη δημιουργία μιας ζεστής αίσθησης και τα επιλεγμένα χρώματα δίνουν στο δωμάτιο την αρμονία, επειδή είναι συνεκτικά σε όλο το χώρο με άλλα στοιχεία, όπως για παράδειγμα η αγαπημένη φωτογραφία της μικρής που τυπώσαμε σε καμβά.

Στο δωμάτιο της Ιοκάστης επιλέξαμε να δώσουμε περισσότερα χρήματα στην επίπλωση του παιδικού δωματίου αφού πλέον θα άρχιζε και η σχολική χρονιά και θα της ήταν απαραίτητο και ένα άνετο γραφείο το οποίο σχεδίασα σύμφωνα με τις ανάγκες τις μικρής και τα διαθέσιμα μέτρα του χώρου και πλέον μπορεί να διαβάζει άνετα παρέα με την μητέρα της.

Εκτός από το «χρώμα», τα άλλα δύο βασικά στοιχεία του σχεδιασμού που εστίασα ήταν η έμφαση στη γραμμή και το σχήμα.

Η χρήση μιας τραχιάς, εικονογραφημένης γραμμής επαναλαμβάνεται σε όλους τους χώρους του δωματίου, όπως η τοιχογραφία, το χαλί, το κουβερλί και τα έργα τέχνης. Στη συνέχεια χρησιμοποίησα την υπάρχουσα πολυθρόνα που είχε ήδη η Ιοκάστη στο βρεφικό δωμάτιο της και έτσι φαίνεται ότι το ροζ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες του τις αποχρώσεις συνδυαστικά τόσο με “ήρεμες” φυσικές αποχρώσεις όσο και με έντονα χρώματα, ανάλογα με το πόσο πολύχρωμο επιθυμείτε το συνολικό αποτέλεσμα.  Δίνοντας έμφαση σε αυτά τα στοιχεία μέσω της επανάληψης, διασφαλίζει ότι το δωμάτιο είναι ισορροπημένο και όχι οπτικά συντριπτικό.

Ελπίζω να σας αρέσουν όλα σε αυτό το δωμάτιο όσο αρέσουν σε μένα και ευτυχώς τώρα πλέον αρέσουν και στην μικρή Ιοκάστη!

Χρόνια πολλά σε όλους!

Άννα

Φωτογράφηση: PHOTO BOUTIQUE – Τεκτονίδου Έλενα

Share this post