Το νέο δωμάτιο του Μάξιμου

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σου το νέο υπνοδωμάτιο του Μάξιμου που είναι μόλις τεσσάρων χρόνων , και πρόσφατα ολοκληρώθηκε. Η όμορφη μαμά του Σοφία, ήρθε σε επαφή μαζί μου μερικούς μήνες πριν και ενώ είχε ήδη αγοράσει το μεγαλύτερο μέρος των επίπλων, χρειάστηκε βοήθεια με την ολοκλήρωση καθώς και την διακόσμηση, αυτού του χώρου.

Εδώ είναι μερικές φωτογραφίες που έλαβα όταν η μαμά Σοφία επικοινώνησε μαζί μου μέσω ίντερνετ και με ρώτησε αν αναλαμβάνω διακόσμηση παιδικού δωματίου από απόσταση..

Βλέπεις εκείνη ζει στην όμορφη Κέρκυρα κι εγώ στην Αλεξανδρούπολη αλλά αυτό δεν μας εμπόδισε να ολοκληρώσουμε το δωμάτιο του μικρού της πετυχαίνοντας τον στόχο μας:Ο Μάξιμος κοιμάται πλέον στο κρεβάτι του!

Όπως βλέπεις στις παραπάνω φωτογραφίες υπήρχε στο χώρο ντουλάπα, κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι καθώς και η αγαπημένη μου συρταριέρα HEMNES από ΙΚΕΑ. Επίσης το δωμάτιο ήταν φρεσκοβαμμένο με το υπέροχο Graytint 1611 Benjamin Moore οπότε και το κρατήσαμε , όπως επίσης κρατήσαμε και τις κουρτίνες. Κάπου εδώ να σου πω ότι εδώ πρόκειται για ένα δωμάτιο ύπνου και χαλάρωσης και όχι παιχνιδιού λόγω του ότι στο σπίτι υπάρχει ξεχωριστός χώρος playroom.

Αποφασίσαμε να κρατήσουμε αυτό το δωμάτιο αρκετά μίνιμαλ και καθαρό και σε καμία περίπτωση δεν θέλαμε να φαίνεται φορτωμένο… αλλά σίγουρα έπρεπε να προσθέσουμε και λίγη διασκέδαση για αυτό το υπέροχο μικρό αγόρι.Έτσι σχεδίασα το παραπάνω moodboard που στάθηκε το σημείο εκκίνησης και έπειτα η μαμά Σοφία συμφώνησε να προχωρήσουμε σε μια κατασκευή σε σχήμα σπιτάκι για το κεφαλάρι του κρεβατιού την οποία και σχεδίασα βάση του υπάρχοντος κρεβατιού.

Σε συνεργασία με τον μαραγκό της μαμάς Σοφίας η ειδική κατασκευή μας

ζωντάνεψε στο χώρο

και ο μικρός Μάξιμος ενθουσιάστηκε!

Υπάρχει όπως είδες μεγάλη ντουλάπα από το δάπεδο μέχρι την οροφή, οπότε το μόνο που θεώρησα απαραίτητο για τον χώρο ήταν ένας μικρός πάγκος με αποθηκευτικό χώρο, που θα ήταν ιδανικός και χρήσιμος ως κομοδίνο γι αυτό και τοποθετήθηκε δίπλα στο κρεβάτι, όπου ο Μάξιμος μπορεί να ακουμπάει τα απαραίτητα αλλά και να αποθηκεύσει επιπλέον βιβλία και παιχνίδια.Μπορείς να τον προμηθευτείς εδώ.

  Πάνω από τον πάγκο Stuva, ένα ειδικά κατασκευασμένο για τον Μάξιμο φωτιζόμενο magic box- εμπνευσμένο από τα τρία σκυλιά της οικογένειας -του κρατά το βράδυ συντροφιά.

 Η εκτύπωση του CORBY με το σκυλάκι να κάνει
Skateboard

ήταν μακρά αγαπημένη μου και η μαμά του Μάξιμου δεν μπόρεσε να αντισταθεί σε αυτό το θέμα που συμπληρώνει την αγάπη του Μάξιμου για τα σκυλάκια.

 Το νέο κρεβάτι του Μάξιμου το ντύσαμε με μία γκρί ριγέ βαμβακερή κουβέρτα

και φτιάξαμε κατά παραγγελία τρία διακοσμητικά μαξιλάρια που δώσανε αμέσως μία ακόμη διασκεδαστική πινελιά στο χώρο.

Πάνω από την υπάρχουσα συρταριέρα εγκαταστήσαμε δύο ράφια κυρίως για τους αγαπημένους θησαυρούς του Μάξιμου …

και έτσι η γωνιά ανάγνωσης ολοκληρώθηκε απλά και οικονομικά.

Για να προσθέσουμε ζεστασιά σ ‘αυτή τη δροσερή παλέτα του γκρι-μπλε επιλέξαμε ζεστούς τόνους στο χαλί που είναι διακριτικό και γίνεται ένα με το δάπεδο.

Η τελευταία αγορά που κάναμε μέσω ίντερνετ ήταν το φωτιστικό οροφής το οποίο και συμπλήρωσε όμορφα την υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου.

Κοιτάζοντας αυτό το δωμάτιο, μου αρέσει το πώς όλες οι μικρές λεπτομέρειες βοηθούν να γίνει ο χώρος ισορροπημένος και αρμονικός. 

Συχνά, οι διακοσμητικές λεπτομέρειες είναι τα στοιχεία που ολοκληρώνουν το χώρο και συνήθως τα αγαπημένα αντικείμενα των παιδιών είναι αυτά που δίνουν προσωπικότητα και ευχαριστούν το μάτι.Διατηρώντας την διακόσμηση απλή και κάνοντας έξυπνη χρήση του χώρου, το δωμάτιο του Μάξιμου διατηρεί ακόμη μια ήρεμη απλότητα και το νέο του κρεβάτι τώρα πια του προσφέρει έναν άνετο και απολαυστικό ύπνο!

Share this post

Αφήστε μια απάντηση